Parapetes gázkazán - egyszerűen lecserélheted a konvektorodat! - KomfortZóna

Napjainkban és az elkövetkező 10 évben is nagyon sok háztartásban napirendre kerül majd a régi, elavult kazánok lecserélése, ezért fontosnak tartjuk átnézni, hogy milyen lehetőségek nyílnak ilyenkor előttünk. Az biztos pont, hogy anyagilag tervezni kell ezekkel a kiadásokkal, de jó előre látni azt is, hogy milyen extrák fognak a lakásunkba költözni egy modern kazán beszereltetésével.  A fűtéskorszerűsítés egyik költséghatékony és jó megoldása lehet a már korábban bemutatott kazánok mellett a parapetes gázkazán is.

Fontos, hogy a kazáncserekor figyelembe vegyük: csak az EU-s rendeletnek és a magyar előírásoknak megfelelő, éves szinten legalább 72%-os hatásfokú berendezés szereltethető és üzemeltethető be.

A KomfortZóna ennek megfelelő gázkazánokat kínál egyösszegű és részletfizetésre, egy minden igényt kielégítő szolgáltatás keretében, amely gondoskodik a megfelelő kazán kiválasztásától kezdve, a pénzügyek és a szerződések elintézésén és a kazánbeszerzésen, a beüzemelésen keresztül az engedélyeztetésig.

A kazánokon felül a pénzügyi megoldás felajánlásával és a megfelelő szakembergárdával az a célunk, hogy minél egyszerűbbé váljon számodra a fűtési megoldás kiválasztása és beszereltetése, ezért komplex fűtéskorszerűsítési csomagajánlatainkat egész évben eléred.

Még parapetes konvektorral fűtesz?

A parapetről elsőre mindenkinek a konvektor ugrik be, de ennek szimplán nyelvi okai vannak: a magyarban nem nagyon használjuk a parapet kifejezést más kontextusban, mint a fűtés. Holott egyébként mindössze mellvédet jelent, ugyanis ezeknél a típusú készülékeknél a kémény az ablak alatti alacsony falrészen, a mellvéden van keresztül vezetve.

A régebbi építésű társasházak és lakóházak esetében elsősorban parapetes konvektorokkal találkozhatunk, hiszen ez volt a jellemző fűtési megoldás évtizedekig. Az idő előrehaladtával viszont ezek a készülékek sokat veszítettek a hatásfokukból és egyre több kellemetlenséget okoznak a használóiknak.

A fűtési szezon kezdetét megelőző karbantartásokkor egyre több készülék bizonyul használhatatlannak, a téli működés során pedig nehezen szabályozhatóak, nem képesek a lakást éjjel-nappal, az életciklusainknak megfelelő hőmérsékleten tartani. Fizetni kell az őrláng ébrentartásának költségeit, befűtéskor tűrni kell a konvektor felforrósodott felülete által okozott égett por kellemetlen szagát.

Ezzel szemben a fűtéskorszerűsítés ma már a kézzel fogható biztonsági és energiahatékonysági szempontokon is túlmutat: kényelemről, szabályozhatóságról is szól. A pontos vezérlés pedig energiatakarékosságra is lehetőséget ad, ami nem csak környezetvédelem, hanem gazdaságosság szempontjából is mérvadó.

Felmerül a kérdés: ha a régi parapetes konvektorunk megérett a cserére, akkor mire válthatunk? És mi lesz az ablak alatti falon lévő lyukkal?

A gázkazán előnyei a konvektorral szemben

Leszögezhetjük, hogy a lakások fűtésének egyik legkorszerűbb módja a gázkazán alapú fűtés. Ma már modernebbnél modernebb kondenzációs technológiájú és turbós kazánok állnak a rendelkezésünkre. Ezek működése már környezetvédelmi, életvédelmi és biztonsági szempontok szerint lett kialakítva, használatuk energiatakarékos a korábbi kazánokhoz képest, ezáltal gazdaságosabban tudunk velük fűteni, mint a régebbi gázkazánokkal.

Hogy könnyen áttekinthető legyen, összefoglaltuk 7 pontban a legfőbb előnyöket a gázkazánok melletti érveink alátámasztására!

  1. A gázkazánokhoz fontos megfelelő hőleadó rendszert is kialakítani. Amennyiben a padlófűtésre, falfűtésre vagy radiátorokra kötjük a gázkazánt, akkor teljesen elfelejthetjük a konvektoros fűtéskor jelentkező égett porszagot.
  2. Már egy parapetes mini gázkazán sem csak egy helyiség fűtését képes megoldani: akár több szobát is megfelelő módon felmelegíthetünk vele.
  3. A kazán felmelegíti a rendszerben keringő vizet: a radiátorok pedig jóval nagyobb hőleadásra képesek, mint egy konvektor, így kevesebb meleg veszik el a fűtés során.
  4. Összességében magasabb hatásfokon képes egy gázkazán működni, mint a korábbi konvektorok: ezáltal energiát és pénzt is spórolhatunk egy ilyen típusú készülékkel.
  5. Elfelejthetjük a konvektorokra jellemző nehézkes beindítást és a belobbanásra való várakozást. A működtetés sokkal könnyebb, gördülékenyebb folyamat a gázkazánok esetében.
  6. Itt a 21. század! Az konvektorok 5 fokozatos szabályozója helyett itt a digitális és pontos vezérlőpanelek ideje. Egy ilyen panel sokkal kényelmesebb és jobban szabályozható megoldást nyújt.
  7. Már a parapetes gázkazánok is modern ionizációs lángőrzéssel rendelkeznek. Ennek a technológiának a lényege, hogy az elektronikus gyújtó és lángőrző csak akkor indítja be a kazánt, amikor fűtésre vagy meleg vízre van szükség, így nem kell az őrláng fenntartásáért fizetnünk évente több ezer forintot.

Azt hiszem meggyőző érveket sorakoztattunk fel – viszont még mindig fennáll a kérdés, hogy mi lesz a konvektor által a falon hagyott lyukkal és hova kerülhet a gázkazán kéménye?

Nem kell szétbontani a lakást: gázkazánból is van parapetes!

Létezik olyan gázkazán, amely kémény helyett ugyanolyan parapetes kivezetéssel rendelkezik, mint a korábban ismertetett konvektorok.

A parapetes gázkazán egyben turbós kazán is, tehát a füst elvezetésére rásegít egy ventilátor a berendezés belsejében, így nyomja kifelé a füstgázt a falon kivezetett kéményen keresztül. Ugyanúgy felhelyezhető a mellvédre, de már nem kötelező az ablak alá helyezni. A parapetkivezetésnek használható a korábbi konvektor kivezetése is, vagy ha újonnan szereltetjük be, akkor ütnek egy lyukat a falon.

A kivezetés, a kémény egy dupla falú, műanyag cső a parapetes kazán esetében: az egyik ágon az égéshez szükséges levegőt szívja be, a másikon távozik a füstgáz. Így nem szükséges kialakítani a bélelt kéményszerkezetet, mint az összes többi gázkazán esetében, ezáltal akár több százezer forint megspórolható.

Fontos életvédelmi szempont, hogy a zárt égésterű működésből adódóan itt sem áll fenn már a szénmonoxid-mérgezés veszélye, mivel az égéshez szükséges levegőt nem a lakás légteréből szerzi a kazán: nincs közvetlen kapcsolat a benti levegővel, így az égéstermék sem tud a lakás levegőjébe kerülni.

Egy parapetes gázkazánra is ráköthetőek a radiátorok, és akár a melegvíz-ellátásért is felelhet egy 70 négyzetméteres lakásban, tehát mindenképpen megfontolandó alternatíva.

Használj egy korszerű parapetes gázkazánt fűtésre – kényelmi szolgáltatásokat kapsz mellé!

A fűtéskorszerűsítés nagyszerű velejárója, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. A modern, korszerű gázkazánok lehetővé teszik, hogy a levegőbe már egy alacsonyabb hőmérsékletű füst kerül kibocsátásra. Ráadásul sokkal kevesebb energiát használnak fel ugyanannak a hőmérsékletnek az eléréséhez, mivel sokkal magasabb hatásfokon dolgoznak, mint az évtizedekkel idősebb, elavult berendezések.

Mégis, a napi szinten érezhető változást nem a környezetvédelmi szempontoknak köszönhetjük, hanem a kényelmi szolgáltatásoknak. A termosztátos vezérlés segítségével gazdaságosabban, kiegyensúlyozottan fűthetjük fel a házat. Az önszabályozó funkcióknak köszönhetően a külső és a belső hőmérséklet viszonylatában mérsékli a saját működését a készülék. Mindezek miatt a vezérlés egyszerűbb, kézenfekvőbb és kényelmesebb lesz és sokkal jobbá válik a lakásban tapasztalható hőérzet is.

A KomfortZóna kazáncsere szolgáltatásával biztosítjuk, hogy megbízható márkák jó szervizháttérrel rendelkező készülékei a lehető legegyszerűbb ügyintézési folyamat mellett kerülhetnek az otthonodban. A korszerű fűtési megoldások által pedig te garantálhatod, hogy a lakásod évtizedekre egy biztonságos, komfortos hely lesz az egész család számára.

Kazáncsere pályázat

KAZÁNCSERE CSOMAGOK

Klíma szereléssel együtt – egyszerűen és tisztán

Klíma szereléssel együtt – egyszerűen és tisztán

A sokadik álmatlanul és hőségben töltött éjszaka után, könnyen úgy érezhetjük, hogy a kirakatban elsőként meglátott klíma pont tökéletes lesz - de ne engedjünk a kísértésnek! Nem érdemes megspórolni a döntés meghozatalára szánt időt, hiszen a most választott...

Kazáncsere pályázat – az Otthon Melege Program

Kazáncsere pályázat – az Otthon Melege Program

Ideális esetben mindenki a legbiztonságosabb, legmagasabb hatásfokú, legkényelmesebb és legkörnyezetkímélőbb fűtési megoldást használná otthona fűtésére és a melegvíz-ellátás biztosítására. Persze mindannyian tudjuk, hogy az életszerű helyzet sajnos nem ez. Nagyon sok...

Gree klíma – minden tudnivaló egy vezető márkáról

Gree klíma – minden tudnivaló egy vezető márkáról

A világ egyik legnagyobb légkondicionáló gyáraként számon tartott Gree klíma neve fogalom a szakmában. A kínai gyárban több klímaberendezést is gyártanak, de a Gree nevet csak azok használhatják, amelyek teljesen megfelelnek a 14 pontos minőségi szabványnak. A...

Milyen klímát válasszak?

Milyen klímát válasszak?

Hamarosan itt a nyár, beköszöntenek a nagyon forró nappalok és meleg nyári éjszakák. Ilyenkor egy jó klíma sokkal komfortosabbá teheti lakásunkat. Akinek van klímája, tudja mennyit számít, hogy nyugodtan lehet aludni nyáron, vagy éjszaka háromszor kell zuhanyozni,...

Beruházás energiamegtakarításból!

Beruházás energiamegtakarításból!

Drága az energia, pazarlóak a lakások, elavultak a készülékek - ezt mindenki tudja, mint ahogy azt is, hogy ezen változtatni kisebb vagyonba is kerülhet. De nem csak a pénztárcánk bánhatja, ha minden így marad. Ha nem hatékony a fűtés, akkor akár egészségügyi...