Gree klíma - minden tudnivaló egy vezető márkáról

A világ egyik legnagyobb légkondicionáló gyáraként számon tartott Gree klíma neve fogalom a szakmában. A kínai gyárban több klímaberendezést is gyártanak, de a Gree nevet csak azok használhatják, amelyek teljesen megfelelnek a 14 pontos minőségi szabványnak.

A márkához tartozik a Sinclair, Cascade és a Nord márkanév is – természetesen ezek is eleget tesznek minden hazai szabályozásnak. A Gree korszerű, invertes klímákat gyárt.

Hogyan működik az inverteres klíma?

Egy hagyományos klíma esetében, ha a beállított hőfokot meghaladja a szoba hőmérséklete, akkor a készülék bekapcsol és addig működik, amíg a kívánt hőmérsékletre le nem hűti a helyiséget. Az inverteres klímák ezzel szemben folyamatosan, de csak az éppen szükséges teljesítménnyel működnek. A folyamatos működésnek köszönhetően a berendezésnek mindig csak egy kicsit kell a hőmérsékleten változtatnia, ezért akár 40-50%-kal kevesebb energiát fogyaszt, és sokkal halkabb.

Mivel az inverteres készülék nem kapcsol ki-be, nincsen hirtelen nagy áramfelvétel a klíma elindulásakor. Emiatt olyan helyeken is telepíthető, ahol az áramkör nem bírná el a hagyományos légkondicionálók áramfelvételét –  ez ugyanis az elindulás pillanatában akár ötször akkora is lehet, mint amit a működés során felvesz!

A csökkentett teljesítménynek hála a kifújt levegő hőmérséklete is mérsékeltebb, nincsenek jeges fuvallatok.

Tehát összességében egy környezetbarátabb és költséghatékonyabb, modern hűtési és fűtési lehetőség.

 

A Gree gyárról néhány szóban

A Gree gyár Kínában jött létre 1991-ben, ahol azóta összesen már 7 gyár épült, és az elmúlt több, mint 25 évben már Brazíliában is nyílt meg gyártósor. Jelenleg az éves gyártási kapacitás 60 millió lakossági és 5,5 millió kereskedelmi klímaberendezés. A Gree termékeivel a világ 200 országában van jelen. 2012 óta a gyár első helyen szerepel a kínai elektromos berendezéseket gyártó cégek listáján.

A széles termékválasztéknak, a jó minőségnek és az egyedi értékesítési módszernek köszönhetően mára világszerte több mint 300 millió felhasználó otthonában van Gree klímaberendezés. Az eltérő igények kielégítésére közel 10 000 klímatípust fejlesztettek ki.

Miben különböznek a Gree klímák más gyártók légkondicionálóitól?

A Gree készülékek kiemelkednek a piac széles kínálatából azzal, hogy az inverteres klímák között is az egyik leghalkabbnak számítanak. Ennek pedig nagy jelentősége van, hiszen hónapokon keresztül fogjuk hallgatni a kiválasztott klímaberendezés hangját.

Különösen megbízhatóak az extra szabványoknak való megfelelés miatt. Az új típusok már környezetbarát hűtőközeggel rendelkeznek, amely már nem járul hozzá az ózonréteg elvékonyodásához. Mivel a márka ekkora mennyiségben gyártja a készülékeket, így nem kell aggódnunk az alkatrész-utánpótlás miatt sem, biztos, hogy még sokáig elérhetőek lesznek a javításhoz szükséges kiegészítők.

A Gree klímák előnye az is, hogy mindegyik készülék képes intelligens leolvasztásra. Ennek akkor van jelentősége, ha téli üzemmódban is használjuk a berendezést: ilyenkor a külső egységben lévő kondenzátor könnyen megfagyhatna. Az intelligens, automatikus funkció viszont rendszeres időközönként gondoskodik a leolvasztásról, így nem csak megvédi az egységet, hanem jobb hatásfokú lesz maga a fűtés is.

A Gree klímára memória tekintében is számíthatunk. Ugyan a bevásárlólistát nem bízhatjuk rá, de ha áramkimaradás van, akkor okosan megjegyzi a beprogramozott beállításokat, hogy az újrainduláskor ne kelljen megint minden beállítást újra elvégezni. Ez kifejezetten hasznos lehet, ha nem szeretnénk, hogy a beosztottaknak kelljen ezzel bajlódnia az irodában vagy üzletben.

A légkondicionáló berendezések kapcsán gyakran felmerül a karbantartás és a tisztítás kérdése, hiszen a párás közeg, vagy akár önmagában a körbeforgatott levegő is táptalaja lehet a fertőzéseknek. A Gree többek között egy speciális katechin szűrőt kínál ennek megelőzésére. Ez zöld tea kivonatból készül, nagyon jól megfogja a port és az antibakteriális felület a baktériumok 95%-át is megsemmisíti.

A beépített Wi-Fi érzékelőnek köszönhetően már távolról is vezérelhetjük a Gree klímánkat, így mire hazaérünk a munkahelyről, már egy kellemes hőmérsékletű lakás vár minket otthon.

További, igazi high-tech extra az I feel funkció. Ennek segítségével a központi egység érzékeli a levegő hőmérsékletét a távirányító környezetében. Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy a meleg levegő felfelé száll, a klíma pedig ahhoz igazítja magát: automatikusan a távirányító környezetéhez szabja a saját működését a maximális komfortérzet érdekében.

A legnépszerűbb Gree klímatípusok és főbb jellemzőik

Idáig jutva már világos: a Gree egy minőségi klíma, jó választás lehet akár otthoni, akár nagyobb irodák számára, hiszen inverteres, magas hatásfokkal működik, költséghatékony és kiemelt figyelmet fordít az egészségre is. De a 10 000 féléből melyik típus lesz a nekünk való? Áttekintünk néhány fajtát, amelyek közül könnyen kiválaszthatod, hogy melyikre van szükséged.

A legjobb ár-érték arány otthonra: Gree Lomo Plus

G10 invertert használ, ami a Gree saját inverteres megoldása: akár 1 GHz-ig képes a kompresszor fordulatszámát lecsökkenteni – Ez számodra azt jelenti, hogy nagyobb magas energiahatékonyságot képes elérni – jobb teljesítmény, kevesebb költség! Ennek köszönhetően az energiaosztálya A++.  Kedvező áron, akár részletfizetési konstruktcióban is megrendelhető a KomfortZóna segítségével és tudja az összes, korábban felsorolt előnyt: van benne Wi-Fi, tartalmazza az I feel funkciót és többszörös szűrőrendszerrel biztosítja a tiszta levegőt.

Okos és takarékos lakótárs: Gree Smart

A Lomo Plus tudása (G10 inverter, A++ energiaosztály, Wi-Fi, I feel) itt kiegészül egy letisztult designnal és a 3D légáram technológiával. A letisztult design elsőre talán nem tűnik fontosnak, de ha jobban belegondolunk, akkor is egész évben nézni fogjuk a berendezést, ha csak a nyári szezonban használjuk hűtésre… A 3D légáram technológia a függőleges és vízszintes terelőlapátok sokféle beállítását teszi lehetővé, így a berendezés a lehető leggyorsabban képes lehűteni a teljes helyiséget, a szoba összes sarkát.

Prémium kategória, sok extrával: Gree U-Crown

Ha az exkluzív kialakítás és a prémium minőség híve vagy, akkor ez lesz a te választásod. A U-Crown segítségével akár -30 fokban is gondoskodhatsz a lakótér fűtéséről, mert ez a készülék ekkora teljesítményre is képes. Ráadásul mindezt extra halkan teszi, mert kiemelten figyeltek a csendes működés kialakítására. A korábban már megismert tulajdonságokon felül (G10 inverter, A++ energiaosztály, Wi-Fi, I feel) a berendezés elegáns megjelenését a króm kivitelezés biztosítja.

Professzionális megoldás: Gree Office Plus

Ha az irodában akarsz kellemes körülményeket teremteni, vagy egy szerverhelyiségben szeretnéd biztosítani az állandó, előírt hőmérsékletet, akkor az Office Plus lesz a segítségedre. Megbízható, folyamatos, nagy teljesítményű működésre lett kialakítva. Az alaptulajdonságokon felül (G10 inverter, A++ energiaosztály, Wi-Fi, I feel) egy speciális szűrőrendszert is tartalmaz.

A különleges Cold Plasma levegőtisztító rendszer egy hatékony ionizátor többszörös szűrőrendszerrel kombinálva. Ez gondoskodik arról, hogy a levegő friss és tiszta legyen: a baktériumok 90%-át semlegesíti. Egy ilyen megoldás egy őszi, betegesebb időszakban nagyon jó szolgálatot tesz bármelyik irodában!

Bármelyik Gree klíma mellett teszed le a voksodat, biztos lehetsz benne, hogy egy prémium minőségű készülékkel leszel gazdagabb, ami az elkövetkező években kiszámíthatóan és megbízhatóan teszi majd a dolgát: maximális komfortérzetet biztosít számodra!

#HELLOKLÍMA CSOMAGOK

Klíma szereléssel együtt – egyszerűen és tisztán

Klíma szereléssel együtt – egyszerűen és tisztán

A sokadik álmatlanul és hőségben töltött éjszaka után, könnyen úgy érezhetjük, hogy a kirakatban elsőként meglátott klíma pont tökéletes lesz - de ne engedjünk a kísértésnek! Nem érdemes megspórolni a döntés meghozatalára szánt időt, hiszen a most választott...

Milyen klímát válasszak?

Milyen klímát válasszak?

Hamarosan itt a nyár, beköszöntenek a nagyon forró nappalok és meleg nyári éjszakák. Ilyenkor egy jó klíma sokkal komfortosabbá teheti lakásunkat. Akinek van klímája, tudja mennyit számít, hogy nyugodtan lehet aludni nyáron, vagy éjszaka háromszor kell zuhanyozni,...